Massage

Boek nu!

Volledige APK van het hele lichaam (pijnbestrijding)

Volledige APK van het lichaam om pijnen te bestrijden en voorkomen dat er klachten ontstaan,
doordat ook je houding gecorrigeerd wordt.

Ben je moe van de pijnen in jouw lichaam en heb je geen baat bij de reguliere behandelingen? Moet je medicijnen gebruiken om je pijnen te onderdrukken? Dan wordt het tijd dat jouw lichaam een pijnbestrijdingstherapie ondergaat om de pijnen te bestrijden.
Deze methode is geen symptoom bestrijding!

Bij deze pijnbestrijdingstherapie worden de gewrichten en spieren van het hele lichaam onder de loep genomen om de pijnen te bestrijden. Door het biomechanisch proces te volgen en toe te passen kun je de spieren weer normaal laten functioneren en kun je de pijnen na een aantal behandelingen verhelpen. Je pakt dan het probleem bij de bron aan.

 

Marma behandeling

Marma-punten zijn knooppunten van levensenergie in het lichaam. Tijdens deze behandeling worden deze punten ‘gemanipuleerd’ met een zachte of een stevige druk. In de visie van ayurveda moeten emoties, net als voedsel worden verteerd, voordat deze worden afgevoerd. Marma therapie stimuleert het emotionele verteringsproces en kan bijdragen aan het losmaken van vastzittende emoties.

 

Hoofdmassage

Tijdens deze ontspannende massage worden hoofd, nek en schouders gemasseerd. Een hoofdmassage kan ook helpen bij het verminderen van specifieke klachten, zoals hoofdpijn.

 

Gezichtsmassage

Gezichtsmassage ter ontspanning van je gezicht en voorkomen (verminderen ) van rimpels.

 

Buikmassage

Het doel van een buikmassage is het vrijmaken van spanningen en blokkades in de buik. Hierdoor ontstaat een verdieping van de ademhaling, de zogenaamde buikademhaling en een verbetering van onze spijsvertering.

 

Arm- en handmassage

Onze armen en handen geven zowel uitdrukking aan onze gedachtenwereld (praten met je handen, iets mentaal willen bevatten, begrijpen) als aan de gevoelsstromen van het hart (iemand willen omarmen, in je hart willen sluiten). Als we geblokkeerd zijn om deze energie vrijelijk te laten stromen proberen we vaak om dingen krampachtig “in de hand te houden”. Deze diepzittende spanning kan zich vervolgens vastzetten in RSI-klachten of een tennis-/golfarm. Een diepgaande arm/handmassage is een feest van ontspanning voor het hele lichaam, ze draagt bij aan het loslaten van emotionele spanningen en geeft een eerste aanzet tot het terugvinden van de balans tussen gevoel en verstand.

Mensen met de volgende klachten hebben veel baat bij de massage:

  • Stress, pijn en onrust
  • Slapeloosheid
  • Vermoeide handen
  • Verkrampte en gespannen handen
  • Koude handen
  • RSI-klachten

 

Bil- en benenmassage

Een bilmassage helpt bij het behandelen van acute pijn, vertraagde spierpijn, voorafgaand aanval en strakke spieren. Bilmassage zorgt voor verminderde spanning, preventie van vertraagde spierpijn, verminderde spierdichtheid en verminderde pijn in botten en rond zenuwbanen.

Door de bilspieren, het heiligbeen en de zenuwbanen vrij te maken, kunnen veel rug- en beenklachten voorkomen of verminderd worden. Kortom: Een rugmassage zonder de billen is dus geen volwaardige massage.

 

Sportmassage

Deze stevige massage stimuleert de bloedsomloop, verbetert de conditie van de spieren en zorgt voor meer flexibiliteit. Dankzij een sportmassage kunnen blessures zowel behandeld als voorkomen worden.

 

Rug-, schouder- en nekmassage

Spanning manifesteert zich al gauw tussen de schouderbladen en in het nekgebied. Daarnaast kunnen werkstress en een hoog werktempo leiden tot flinke spierspanningen en verkrampingen. Wanneer je deze spanningen niet aanpakt en je spieren veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten. Zo kunnen er bijvoorbeeld hoofdpijnklachten ontstaan doordat de spieren in de nek, rug en schouders te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen vormen. Het pijngebied straalt dan uit naar andere gebieden van het lichaam, met alle gevolgen van dien. Met een rug-, nek- en schoudermassage zorg je ervoor dat de spieren ontspannen, botten, pezen en weefsels flexibel blijven en dat lichamelijke pijn vermindert. Laten we ook vooral niet vergeten dat deze ontspanningsmassage ook heel ontspannend voor lichaam en geest werkt wanneer je geen klachten hebt. Een echte win-winsituatie dus!

 

Bindweefsel massage

Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. De huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Een bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding van de huid. Doordat de doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd, wordt de aanmaak van de collageen en elastine vezels gestimuleerd. Hierdoor verbetert de kwaliteit van uw huid aanzienlijk. De massage werkt celvernieuwend en zorgt voor een zichtbare verjonging van de huidstructuur en verstrakking van de huid.

 

Triggerpoint massage

Triggerpoints worden ook wel spierknopen genoemd. Een spierknoop is een kleine, lokale verkramping in de spier. Door deze verkramping hopen afvalstoffen zich op deze plek op. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Door druk ervaar je de herkenbare pijn en kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. De triggerpointmassage zal gericht zijn op het inactiveren van de triggerpoints, waardoor de strakke spierstrengen, die verantwoordelijk zijn voor de toegenomen spierspanning, worden losgemaakt. De pijn zal hierdoor afnemen. Ook de lengte van de spier moet weer genormaliseerd worden, dit gebeurd door middel van spierrekkingen.

 

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus niet alleen luxe, maar ook noodzaak. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel.