Massage

Onderstaande behandelingen zijn uitsluitend op afspraak mogelijk (tot 20:00 uur)

Tarieven voor alle massagebehandelingen
30 minuten €20 – 45 minuten €30
60 minuten €40 – 90 minuten €60

 

Chiindo massagetherapie

Chiindo is een fusie van Chinese en Indiase techniek, drukpuntmassage en oliemassage met als doeleinden minder of geen pijn meer te hebben.

 

Sportmassage

Deze stevige massage stimuleert de bloedsomloop, verbetert de conditie van de spieren en zorgt voor meer flexibiliteit. Dankzij een sportmassage kunnen blessures zowel behandeld als voorkomen worden.

 

Rug-, schouder- en nekmassage

Spanning manifesteert zich al gauw tussen de schouderbladen en in het nekgebied. Daarnaast kunnen werkstress en een hoog werktempo leiden tot flinke spierspanningen en verkrampingen. Wanneer je deze spanningen niet aanpakt en je spieren veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten. Zo kunnen er bijvoorbeeld hoofdpijnklachten ontstaan doordat de spieren in de nek, rug en schouders te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen vormen. Het pijngebied straalt dan uit naar andere gebieden van het lichaam, met alle gevolgen van dien. Met een rug-, nek- en schoudermassage zorg je ervoor dat de spieren ontspannen, botten, pezen en weefsels flexibel blijven en dat lichamelijke pijn vermindert. Laten we ook vooral niet vergeten dat deze ontspanningsmassage ook heel ontspannend voor lichaam en geest werkt wanneer je geen klachten hebt. Een echte win-winsituatie dus!

 

Bindweefsel massage

Bindweefselmassage is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. De huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Een bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding van de huid. Doordat de doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd, wordt de aanmaak van de collageen en elastine vezels gestimuleerd. Hierdoor verbetert de kwaliteit van uw huid aanzienlijk. De massage werkt celvernieuwend en zorgt voor een zichtbare verjonging van de huidstructuur en verstrakking van de huid.

 

Triggerpoint massage

Triggerpoints worden ook wel spierknopen genoemd. Een spierknoop is een kleine, lokale verkramping in de spier. Door deze verkramping hopen afvalstoffen zich op deze plek op. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Door druk ervaar je de herkenbare pijn en kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. De triggerpointmassage zal gericht zijn op het inactiveren van de triggerpoints, waardoor de strakke spierstrengen, die verantwoordelijk zijn voor de toegenomen spierspanning, worden losgemaakt. De pijn zal hierdoor afnemen. Ook de lengte van de spier moet weer genormaliseerd worden, dit gebeurd door middel van spierrekkingen.

 

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus niet alleen luxe, maar ook noodzaak. Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel.

 

Reiki behandeling

Reiki massage is een eeuwenoude massagevorm waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt versterkt door middel van handoplegging. De term reiki staat voor universele levensenergie. Iets waar ieder mens over beschikt. Wanneer er blokkades in ons lichaam zijn, kan de energie niet vrijuit stromen. Hierdoor ontstaat er een disbalans met uiteenlopende klachten als gevolg. Bij een reiki massage worden bepaalde punten (de chakra’s) van het lichaam gestimuleerd waardoor de blokkades verdwijnen en het zelfhelend vermogen van het lichaam zich herstelt. Een reiki massage is een combinatie tussen een reikibehandeling en een ontspanningsmassage. De massagevorm kan toegepast worden bij uiteenlopende fysieke (chronische) kwalen als hoofdpijn, maag- en darmklachten. Ook is een reiki massage zinvol om de mentale en emotionele gezondheid te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van stress en het loslaten van negatieve denkpatronen. Bij een reiki massage worden zowel de oorzaak als de klachten behandeld.

 

Indiase massage

Indiase massage is een zachte energetische massage. In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurveda. De indiase massage brengt het hele lichaam in balans. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Indiase massage werkt op de spieren en op het energiesysteem: de aura en chakra’s. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer vitale energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen en bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Het verlengt de levensduur, draagt bij aan de bewustwording van het lichaam, verlicht de spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling. De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

 

Tarieven voor alle massagebehandelingen
30 minuten €20
45 minuten €30
60 minuten €40
90 minuten €60